VUORIKIDE

VUORI  –  ELI  KVARTSIKIDE
Vuorikide on monessa mielessä kivien kuningas, ei ehkä fyysisen arvonsa puolesta, vaan siihen liittyvien, ei materiaalisten, siis henkisten ominaisuuksien puolesta. Shamaanit, poppamiehet, noidat, luonnonkansat  ja yleensä alkukantaiset ihmiset osasivat käyttää vuorikidettä erilaisissa rituaaleissa hoitamiseen, tietoisuuden laajentamiseen. Shamaanit kuljettivat vuorikidettä mukanaan mennessään alisiin kysymään neuvoa potilaan hoitamisessa. Luonnonkansat ovat aina pitäneet vuorikiteitä henkien asuinsijoina ja usein he hautasivat vuorikiteen vainajan mukana, jotta kivi auttaisi sielua matkalla takaisin valoon.
Vuorikide  kanavoi ja heijastaa valkoista valoa sisältäen värin kaikki aallonpituudet. Vuorikide varastoi, muuntaa, säilyttää ja välittää psyykkisiä energioita ja nostaa tietoisuutta ja puhdistaa.
Vuorikiteet ovat kuin ”tietokoneita”, jotka pitävät sisällään erilaisia ohjelmoituja järjestelmiä ja sen sisälle pyrkivän on löydettävä oikea salasana, toisin sanoen mieli on saatettava harmoniaan kiven värähtelyn kanssa että yhteys syntyisi.
Vuorikide on yksi parhaimmista ihmisen kiviystävistä, sillä meillä on yhteinen päämäärä; yhdistyä jumalalliseen alkulähteeseen ja valoon.
 
Vuorikiteen käyttöominaisuuksista voidaan mainita mm. seuraavia käyttötapoja, jotka ovat osoittautuneet hyväksi käytännön elämässä:
 
–  sähkösaasteen vähentämiseksi, esim. välille ihminen – tietokone – tv – kännykkä tms.
–  Maasäteilyn muuntamiseksi, ohjaamiseksi omalla kohdalla niin ettei se vaikuttaisi.
–  Veden energisoiminen vuorikiteellä.
–  Sairauksien ohjaaminen vuorikiteeseen ja sen jälkeen kiven puhdistaminen.
–  Chakrojen, energiakeskusten puhdistaminen vuorikiteellä.
–  Aurakentän hoitaminen ja tasapainottaminen vuorikiteellä.
–  Meditaatioon, hiljentymiseen erittäin sopiva kivi.
–  Vuorikide voi sytyttää sinussa ”pyhän tulen” kun antaudut sille kokonaan. ”Pyhä tuli” on muutoksen tuli, joka nousee syvyydestäsi ja muuntaa sinut.
 
 VUORIKITEEN   TAI   KIVIEN   VALITSEMINEN
Vuorikiteen ja yleensä kivien valinta  on usein hyvin intuitiivinen tapahtuma. Ole vain rauhallinen ja kuuntele omia tuntemuksiasi, kun olet valitsemassa kiveä itsellesi. Anna mielesi avautua ja vain havainnoi, mikä kivi tai kivet esim. haluavat lähestyä sinua, kutsua luokseen. Kivi saattaa lähettää  energiaa kutsuakseen  sinua. Jos olet paikassa, jossa voit valita kiveä, tunnustele silloin sen vaikutusta: maadoittaako se sinua, tuleeko mielesi iloiseksi, auttaako se keskittymään ja hiljentymään, käytätkö sitä hoitamiseen, parantavan energian kanavoimiseen tai mielen selkiyttämiseen tai jotain muuta.
 
KIVIEN   PUHDISTAMISESTA
Kivet on hyvä puhdistaa aina ennen käyttöönottoa tai tehdyn kivihoidon jälkeen. Laita vesilasiin teelusikallinen merisuolaa ja pidä kivet siellä noin muutamasta tunnista aina 24 tuntiin asti. Muita puhdistustapoja ovat: lausutut mantrat, ääneen lausutut siunaukset (käsien päälle laittaminen), loitsut, virtaavassa lähteessä pitäminen, maahan upottaminen, suitsukkeet, akaattilevyn päällä puhdistaminen jne. Tapoja on varmaan muitakin, mutta näillä pääset alkuun.
 
KIVIEN   SUOJAUKSESTA
Avautuneessa tilassa olet herkkä energioille ja on tärkeää että pyydät suojausta esim voit käyttää seuraavaa lausetta: ”pyydän saada välittää ja vastaanottaa vain kaikkein korkeimpia ja puhtaimpia energioita, jotka suojaavat minua juuri nyt”.
 
KIVIEN   OHJELMOIMISESTA
Mietiskele omassa hiljaisuudessasi, millaisia myönteisiä ominaisuuksia haluaisit toteutuvan elämässäsi: ymmärrystä, sydämen viisautta, myötätuntoa, avautumista, myötämielisyyttä, terveyttä, intuitiota. Voit myös käyttää seuraavaa mantraa: ”Toivon ja tahdon, että tämä (jalo)kivi auttaa minua luomaan yhteyden korkeampaan Itseeni ja että kehitykseni kulkisi sallitulla tavalla maailmankaikkeuden lakien mukaan”.

Jalokivissä tulee esille vanha luonnokansojen viisaus: ”Ainoa jonka Jumala haluaa sinun näkevän, olet sinä itse omassa syvyydessäsi, sillä juuri siellä hän piileksii”.

MITÄ ON JALOKIVI – MAADOITTUMINEN?

Maadoittuminen tarkoittaa fyysisen kehon yhteydessä olevaa hienojakoisen energiakehon yhtymistä fyysiseen elementtiin, maa elementtiin, ja maassa oleviin kiviin, jotka säteilevät erilaista energiaa kuin itse hienojakoinen keho. Hienojakoinen energiakeho yhdistää siis fyysisen kehon ja maaelementin ja toimii siinä yhdistävänä tekijänä.

MIKSI NIIN TAPAHTUU?
Maassa ja kivissä on suuri määrä negatiivisesti latautuneita, siis hyödyllisiä, vapaita elektroneja, jotka siirtyvät sieltä kehosi sisälle ja tasapainottavat kehosi sähköiset energiat maan sähköisten energioiden kanssa.

MITÄ VAIKUTUKSIA JALOKIVI – MAADOITUKSELLA VOI OLLA?

– helpottaa ja poistaa elimistön tulehdusta aiheuttavia tekijöitä
– auttaa poistamaan kroonista kipua
– useimmilla ihmisillä unirytmit tasaantuvat
– luo yhteyksiä eri energiatasojen välille, chakrat/aura
– rauhoittaa hermostoa ja edistää rentoutumista
– vaikuttaa suotuisasti haavojen parantumiseen
– haitallisten sähkömagneettisten kenttien vaikutus pienenee
– tasoittaa hormonitasapainoa
– antaa helpotusta päänsäryissä ja lihasjännityksissä
– yhteys omaan itseen syvenee ja energiataso lisääntyy
– maadoittuminen auttaa myös hyvin kokonaisvaltaisesti kaikilla tasoilla.

– MUISTA JUODA MAADOITTUMISEN AIKANA/JÄLKEEN LASI PARI VETTÄ.

MAADOITTAVIA KIVIÄ SAATAVANA.